Pàgines

Origami / papiroflèxia / cocotologia


ELS DE SISÈ ESTEM A PUNT DE COMENÇAR EL TALLER DE PAPIROFLÈXIA. 
Us presentem una mostra del que vam realitzar el curs passat, A veure si us animeu!

Als alumnes de sisè ens ha donat per fer papiroflèxia a l’hora de plàstica i a les estones lliures a casa. Aquí teniu una mica d’informació sobre aquest món tan creatiu i sorprenent.

L'origami es l'art japonès del plegament del paper. És originari del Japó (en japonès significa, literalment, "plegar" (oru) "paper" (kami). En català, també es coneix com a papiroflèxia i en castellà també coms a  cocotologia
La papiroflèxia pot definir-se com una art educativa en què es desenvolupa la creativitat, prenent-la com a passatemps o aplicant-la fins i tot en les matemàtiques.
Partint d'una base inicial (quadrats generalment, rectangles, triangles o altres formes, a voltes) s'obtenen figures que poden anar des de senzills models fins a ninots de gran complexitat. Els subjectes preferits per modelar són animals, altres elements de la natura (flors, arbres, etc) i capses. Es poden fer figures diverses com vaixells, barrets, pingüins, ocellets, avions i gairebé qualsevol cosa que hom tingui traça de fer i imaginació de crear.

Grua, una figura que al Japó se suposa que representa bons desitjos o bona sort
L'única norma és que tot s'ha de fer doblegant. No es permet ni trencar ni enganxar. Tot ha d'estar fet d'una sola peça, o es consideraran obres diferents.
Segons la filosofia oriental, l'origami aporta calma i paciència a qui el pràctica, característica comuna de bastants teràpies basades en l'exercici manual.

Aquest link pot ser ideal per a començar:

mireu aquest altre... !!!

Uns alumnes han insistit en fer un ratpenat,... aquí el teniu a veure si ho aconseguiu.

Difícil oi?. Tranquils que en les properes sessions d'ed. artística anirem pas a pas.